Oslo Fotomaraton starter fotografi valgfag i Colombia

Våren 2013 startet vi opp fotografi som valgfag for en klasse elever mellom 13 og 18 år i byen Pasto helt sør i Colombia. Paramilitære grupperinger og narkotikakartellene er veldig aktive i dette området. Som konsekvens har mye av sivilbefolkningen har blitt tvunget fra sine landområder og flyktet inn til byene. Mottakelsen de internt fordrevne flyktningene får i byene er blandet. Som oftest er de svært fattige og mange av dem ender opp som narkotikamisbrukere og prostituerte.

For vårt valgfagsprosjekt har vi valgt å samarbeide med bistandsorganisasjonen Bistand for barn og skolen Centro Educativo y de Protección Maria de Nazareth. Skolen har ca. 500 elever og drives av Søster Regina Ines. Hun er opptatt av at barna som kommer fra de marginaliserte gruppene skal få en reell mulighet til å lære seg et yrke slik at de står bedre rustet når de skal ut i arbeidslivet. Slik det er i dag har elevene tilbud om yrkesopplæring innen blant annet søm, hagebruk, trearbeid og baking.

Oslo Fotomaraton har utvidet yrkesfaglige skoletilbudet ved å gi en klasse elever mulighet til å studere fotografi i fire semestre. De vil få en grunnleggende opplæring i å ta bilder og en innføring i hvordan de kan tjene penger på yrket. I tillegg til undervisningen håper vi å få til en studietur til fotomuseet i Bogotá. Målet vårt er at minst to av elevene viser nok interesse og talent til å kunne få inntekter som fotograf etter endt skolegang.

Ved kursavslutning kommer elevene til å ha en utstilling i Pasto med egne bilder. Vi håper å få til en parallell utstilling i Oslo med de samme bildene, til inntekt for prosjektet.

Oppdatering #1: Prosjektbeskrivelse fra Colombia har kommet! Les den norske oversettelsen her.

Oppdatering #2: Første rapport fra Colombia har kommet! Les den norske oversettelsen her.

Foto: Anders B. Bisgaard

 

KAMERADONASJONER

  • Nikolai Enes har gitt et Canon EOS 40D med linse
  • Solfrid Sande har gitt et Canon EOS 350D med 75-300mm
  • John Tollefsen har gitt et Nikon D2x med 18-135mm og 135-400mm
  • Audun Mo har gitt et Olympus e-500 med 14-42mm og 40-150mm
  • Ero Karlsen har gitt et Nikon D3000 med 18-55mm
  • Hans Martin Bjørkeng har gitt et Canon EOS 650D med 18-55mm
  • Tom Simonsen har gitt et Olympus E-420 med 14-42mm og 17.5-45mm

Samtlige kameraer har blitt sendt til elevene i Colombia hvor de har fått et nytt liv!

Neste fotomaraton starter om

Dag(er)

:

Time(r)

:

Minutt(er)

:

Sekund(er)