Annelin Birkeland stakk av med seieren under gårsdagens fotosprint på Cyan Studio. Sprinten var en del av workshopen “Streets of Oslo” som Trond Lindholm holdt på Cyan Studio. I premie får hun et splitter nytt Olympus Stylus 1s, et kamera så rykende ferskt at det ikke engang har kommet til butikkhyllene ennå. Tusen takk til Trond for en strålende workshop og til alle som var med. Og en stor takk til våre samarbeidspartnere Cyan Studio og Olympus som gjorde dette mulig å få til!

 

Juryen uttaler: «Tanta til Beate» er en låt som for undertegnede omtrent er å betrakte som lyden av Oslo og vinnerbildet har referanse til veldig mange av de assosiasjonene i seg - barnslig lek, ung og gammel, alltid solskinn om sommeren, inkluderende og trygt.  At bildet også har mange gode foto estetiske kvaliteter bidrar til å heve det over resten av deltakerbildene.  Bildet har flere lag, med hovedmotivet – jenta ved fontenen plassert nesten bakerst, men allikevel langt frem i bildet ved at hun er plassert i silhuett mot den lyse fontenen og linjene i parkstien som leder blikket rett inn til henne.  Er det tanta som er blitt gammel og sitter på benken til venstre og betrakter sin niese? Bra er det også at hele bildeflaten er fylt uten at det blir rotete.  Når Annelin i etterkant forteller at hun satt lenge og ventet på at tingene skulle falle på plass på en location hun hadde tro på – ja da smelter et hjerte som brenner for gatefotografiet helt. Gratulerer til Annelin!

Juryen uttaler:

«Tanta til Beate» er en låt som for undertegnede omtrent er å betrakte som lyden av Oslo og vinnerbildet har referanse til veldig mange av de assosiasjonene i seg – barnslig lek, ung og gammel, alltid solskinn om sommeren, inkluderende og trygt. At bildet også har mange gode fotoestetiske kvaliteter bidrar til å heve det over resten av deltakerbildene. Bildet har flere lag, med hovedmotivet – jenta ved fontenen plassert nesten bakerst, men allikevel langt frem i bildet ved at hun er plassert i silhuett mot den lyse fontenen og linjene i parkstien som leder blikket rett inn til henne. Er det tanta som er blitt gammel og sitter på benken til venstre og betrakter sin niese? Bra er det også at hele bildeflaten er fylt uten at det blir rotete. Når Annelin i etterkant forteller at hun satt lenge og ventet på at tingene skulle falle på plass på en location hun hadde tro på – ja da smelter et hjerte som brenner for gatefotografiet helt.

Gratulerer til Annelin!