Onsdag 20. mai arrangerer Oslo Fotomaraton i samarbeid med Cyan Studio en miniworkshop med Trond Lindholm. Workshopen er et eksklusivt tilbud til påmeldte deltagere til årets utgave av Oslo Fotomaraton, som går av stabelen lørdag 22. august. Det er bare 30 plasser på workshopen, så de 30 første som melder seg på, og som har betalt deltakeravgift til fotomaratonet, får være med. Vi avslutter workshopen med en fotosprint, med mulighet for å vinne en Olympus Stylus 1 til en verdi av 4500 kr.

Hva: Miniworkshop og fotosprint med Trond Lindholm
Tidspunkt: Onsdag 20. mai kl. 18.30-22.30
Sted: Cyan Studio, Jens Bjelkes gate 13, Oslo
Pris: Gratis for påmeldte deltagere til Oslo Fotomaraton 2015
Påmelding: Meld deg på her
Husk å ta med: Digitalt kamera med tomt minnekort (til fotosprinten)

Trond Lindholm er etter hvert blitt en kjent skikkelse for mange i det norske gatefotomiljøet. Hans hjertebarn er prosjektet “Streets of Oslo”, hvor han vandrer gatelangs i hovedstaden og tar bilder av mennesker og miljøer. Den perfekte inspirasjon foran sommerens fotomaraton, med andre ord! Trond arrangerer jevnlig workshops i gatefoto, og er en mann som evner å inspirere og som deler raust av egne tips og erfaringer. Han har hatt flere utstillinger, alene og sammen med andre, og bildene hans er publisert i norske og internasjonale fotoblader og -nettsteder.

Program for miniworkshopen:

18.30: Trond gir en innføring i sjangeren gatefoto, viser egne og andres bilder og forteller om hvordan han jobber med prosjektet “Streets of Oslo”. Trond har deltatt i Oslo Fotomaraton flere ganger, og vil også si litt om hvordan man kan tenke når man skal løse oppgavene som gis der.

20.00: Fotosprint. Ett Kamera, én time, ett bilde. En miniversjon av Oslo Fotomaraton, hvor man med ett bilde skal fortolke temaet som gis og til slutt levere ett bilde. Husk digitalt kamera!

21.00: Innlevering av minnekortet med bildet. Mingling og forfriskninger.

22.00: Trond kårer en vinner av fotosprinten, som stikker av med et hendig, lite kamera til gatefoto fra Olympus. Han trekker også fram noen andre bilder han synes er interessant løst, og sier litt om dem.

Cirka 22.30: Takk for i kveld! Du kan gå hjem.

Tidsskjemaet er tentativt, men vi tror det er omtrent slik det blir. Kameraprodusenten Olympus vil være til stede under workshopen og fotosprinten og vise frem sine kameraer, og det blir mulighet for å teste kameraene hvis man ønsker det.

Oslo Fotomaraton arrangeres i sommer for sjette gang. Fotomaratonet er en sosial happening som har blitt en høyt verdsatt sensommertradisjon for mange. Konseptet har variert litt, men dreier seg for øyeblikket om å ta ni bilder i løpet av ni timer. Det gis til sammen tre oppgaver, som deltakerne skal fortolke og ta tre bildeserier à tre bilder med utgangspunkt i. Løypa skifter fra år til år, og målet er alltid å vise fram nye sider av Oslo og gå innom noen hyggelige kafeer og vannhull på veien. Målet er å skape en sosial dag med masse mulighet for å fotografere og treffe andre fotointeresserte.

Håper vi sees onsdag 20. mai. Skynd deg å melde deg på hvis du ikke allerede har gjort det!

Kamera(t)slig hilsen Terje og Anders