Kjære deltakere og venner av Oslo Fotomaraton, vi har gleden av å ønske dere velkommen til utstillingsåpning i

Galleri Cyan, fredag 29. november klokka 18

Vi er stolte over å kunne presentere de over 1.400 bildene som ble tatt av «det nye Oslo» en flott sommerdag i august, i dette lille, idealistdrevne galleriet på Oslos beste østkant.

Det overordnede temaet for årets fotomaraton var «Oslo som det nye Nice», og deltakerne måtte fortolke franske uttrykk, portrettere alt fra turister til hipstere og hente inspirasjon hos malere fra den franske rivieraen før de kunne levere bildeserien på 12 bilder ved målpassering. Ruta gikk fra Sørenga via Bjørvika og Aker Brygge før den vendte østover igjen og endte opp hos Galleri Cyan.

Samtlige bilder som ble tatt i årets maraton skal opp på veggene til Cyan, og henger også oppe på lørdag og søndag for de som ikke kan komme fredag kveld. Men det er under vernissagen på fredag det er størst sjanse for å treffe igjen andre maratondeltakere, og her vil også vinnere bli offentliggjort og premier delt ut. Juryen består i år av fotografen Damian Heinisch og fjorårets vinner av Oslo Fotomaraton, Matias Østebø.

I sommer lovet vi palmesus fra kontinentet og en by som vil spise kirsebær med de store. Nå samles alle de franske fornemmelsene under ett tak, og vi vet at mange spennende bilder har kommet ut av møtet mellom det kjølige nord og det lidenskapelige Sør-Frankrike.

Utstillingen vil være åpen fredag 29. november fra 18 til 23, samt lørdag 30. november og søndag 1. desember fra 12 til 18.

Galleri Cyan ligger i Jens Bjelkes gate 13. Hvis du deltok i Oslo Fotomaraton i år eller i fjor, leverte du bildene dine her til slutt.

Velkommen, håper vi sees!

Kamera(t)slig hilsen Terje & Anders