Sensommerens vakreste eventyr
… denne gangen med kontinental inspirasjon

24. august arrangerer vi Oslo Fotomaraton for fjerde gang, med en ny og spennende rute som vi er sikre på vil være inspirerende både for nye og gamle deltakere. Vi røper ikke noe enda, men stikkord er kontinentet, palmesus og en by som vil spise kirsebær med de store.

Temaene er selvfølgelig også nye, og kommer til å være knyttet opp til ruta. Kafeene og vannhullene vi skal innom på veien vil være andre enn de vi har besøkt tidligere. Men mye er også ved det gamle, og Oslo Fotomaraton vil være til å kjenne igjen – med sin uhøytidelige stemning, sosiale profil og fotoglede. I fjor hadde vi over 160 påmeldte og strålende solskinn, og ambisjonen er en like fantastisk sensommerdag i år.

For nye deltakere kan vi fortelle at Oslo Fotomaraton rent formelt handler om at man i løpet av tolv timer tar tolv bilder. Hver tredje time får man utdelt tre nye temaer som skal fortolkes. Temaene deles ut på sjekkpunkter som er lokalisert på bestemte kafeer og vannhull rundt i byen, hvor man må fysisk innom for å stemple deltakerkortet sitt og hente de tre neste oppgavene. Dermed blir sjekkpunktene også sosiale møtesteder, hvor en kan diskutere dagens ”fangst” med andre deltakere.

Som i fjor samarbeider Oslo Fotomaraton med den ideelle organisasjonen Bistand for barn om fotografi valgfag på en videregående skole i Colombia. Dette vil gi unge, som av økonomiske årsaker ellers ikke hadde hatt mulighet til det, en grunnleggende innføring i foto. Første kull på 20 elever startet undervisningen i begynnelsen av februar og vi gleder oss til å følge ungdommene gjennom de to neste årene. Deltakeravgiften er i år 200 kroner, hvorav 40 kroner går til dette prosjektet, som det er mulig å lese mer om på Oslo Fotomaratons hjemmesider.

Det er verdt å merke seg at vi også i år har satt en øvre grense for antall deltakere på 200. Det betyr at det lønner seg å være tidlig ute med påmeldingen, hvis man vil sikre seg plass.

Påmeldingen er bindende, og man betaler deltakeravgiften på nettet samtidig som man melder seg på, ved hjelp av PayPal eller Visa. Mot et tillegg på 59 kroner kan man samtidig bestille en frokostpakke på startstedet, Evita Espressobar på Sørenga.

Merk at det i år som i fjor kun er mulig å delta med digitalkamera.

Vi håper nye og gamle deltakere vil melde seg på, slik at vi kan møtes den 24. august for en flott sensommerdag full av fotoopplevelser og moro. Vi gleder oss!

Kamera(t)slig hilsen Terje & Anders


Fotomaraton også i Groruddalen
I tillegg til Oslo Fotomaraton er vi (Terje & Anders) også med på å arrangere et annet fotomaraton i sommer. På oppdrag for Oslo kommune gjennomfører vi et fotomaraton i Groruddalen for første gang. Dette er et lønnet oppdrag som vi syntes det var spennende å ta på oss. Dels fordi det er et for oss ukjent område å gå løs på, noe som gjør det til en interessant utfordring, dels fordi vi støtter Groruddalssatsingens målsetning om en statusheving for Groruddalen. Vi kommer ikke til å bruke kontaktnettet vårt fra Oslo Fotomaraton til å promotere det vi er med på å arrangere i Groruddalen, men om noen har lyst til å delta, synes vi selvfølgelig det er hyggelig. Det finner sted 15. juni og blir et “minimaraton” på rundt 6 timer. Vi er veldig opptatt av at arrangementet ikke skal komme i konflikt med Oslo Fotomaraton, som er vårt hjertebarn og vår hovedprioritet, og tror vi har lykkes med det. Hvis noen lurer på noe angående dette, er det bare å ta kontakt! Klikk her for å komme til Groruddalen Fotomaratons nettsider.

foto: wenche engebrethsen