Har du meldt deg på oslofotomaraton 2012 ennå? Hvis ikke er det på tide! Førstkommende lørdag, 25. august, går startskuddet. Vi kan friste med nye sjekkpunkter, nye oppgaver, nye dommere og nye premier. Og at vi har inngått en avtale om utstilling av alle bildene fra maratonet, i slutten av september. Dette vil vi fortelle mer om over helga…

Noen har vært på workshop i gatefotografi med Eivind Natvig og fått en god dose inspirasjon der. Rundt 25 personer fikk med seg at Eivind delte sine tanker om foto tirsdag i forrige uke på Galleri Cyan. For de som ikke var der, kan et sted å lete etter inspirasjon være Eivinds prosjekt du er her.no, eller gatefotografen Eric Kims blogg. Et stikkord er at det viktigste er hvordan du vil løse oppgavene, ikke hva du tror forventes. Tar du de bildene du tror forventes, kan du være sikker på at andre har tatt bilder som er mer eller mindre like.

Vår samarbeidspartner Bresson vil være tilstede under arrangementet med en håndfull Leica M9 og Leica X2 som de har tilgjengelige for utlån. Vi har gjort et unntak fra ettkamera-regelen for de som ønsker å prøvekjøre kameraene under fotomaratonet. Hvis du ønsker å låne et av disse, ta med deg legitimasjon og et ekstra SD minnekort.  Det er begrenset antall kameraer så førstemann til mølla!

Startpunkt på lørdag er som tidligere Café Vespa, i Københavnsgate 2 på Grünerløkka. Deretter bærer det ut i det ukjente… Løypa er fin å gå for de aller fleste, men kollektivtransport eller sykkel er gode alternativer til føttene. Oppmøte og registrering gjøres mellom klokka 10 og 11, vær ute i god tid så rekker vi å få registrert alle! Frokost og kaffe er det også mulig å få kjøpt.

Klokka 11 deler vi ut kort med tre oppgaver som skal fortolkes, samt navn og adresse på stedet vi skal møtes tre timer senere. Slik fortsetter det, gjennom dagen, helt til innlevering av bilder mellom klokka 20.30 og 23, på et sted som vi gjør kjent på nest siste sjekkpunkt. Det blir gode muligheter til å få kjøpt mat og drikke på sjekkpunktene, så ingen skal trenge å sulte eller tørste.

Det siste vi vil du skal gjøre før du leverer, er å ta et bilde av deltakerkortet ditt, med deltakernummeret synlig. Dette bildet skal ligge som nummer 13 på minnekortet, som en sikkerhet for oss så vi alltid vet hvilken bildeserie som hører til hvilken deltaker. Dette teller ikke med i konkurransen, så minnekortet ditt skal alt i alt inneholde 13 bilder når du til slutt leverer det. Minnekortet blir lest inn på våre datamaskiner og du får det tilbake med det samme. Vi ber om forståelse for at innleveringen av bilder kan ta litt tid med mange deltakere.

Vi gleder oss, og håper det blir minst like mye moro som de to foregående årene!

Meld deg på og les mer om oslofotomaraton på www.blanko.no/oslofotomaraton

Husk gode sko, tom minnebrikke og ekstra batterier til kameraet!

Vi sees på lørdag!

Kamera(t)slig hilsen Terje & Anders.