Kjære maratonister og andre fotofile.

Takk for sist! Det har gått drøye tre måneder siden vi tilbragte en strålende dag sammen på jakt etter gode motiver. Sensommer har blitt sen høst. Og akkurat nå, når det er tidlig mørkt og kaldt om morgenen, var det vi skulle invitere dere inn i varmen slik som i fjor, med mer enn tusen bilder på veggene og lokaler fulle av mennesker. Men alt går ikke helt som en planlegger.

Vi hadde dessverre ikke mulighet til å videreføre avtalen vår med galleristen vi brukte i fjor, derfor måtte vi på ny ut på leting etter et egnet sted med mulighet for å stille ut 1200 bilder. Vi har brukt høsten på å kontakte en masse gallerier og andre steder vi har tenkt kunne passe, men dessverre uten hell. Derfor står vi i den kjedelige situasjonen at vi rett og slett ikke har noe sted å stille ut bildene fra årets maraton. Det synes vi er veldig synd.

Heldigvis fins det alternativer. Vi hadde foretrukket et fysisk sted hvor alle kunne møtes, se på bilder, snakke sammen og utveksle erfaringer. Når det ikke går, må vi velge det nest beste, og det er en løsning som gir mange av de samme mulighetene – men på nettet. Vi vil rett og slett lage et nettgalleri hvor vi viser alle bildene som ble tatt den 20. august, med mulighet for å skrive kommentarer. Vi håper det vil være, om ikke et fullgodt, så i hvert fall et akseptabelt, alternativ til en skikkelig utstilling.

Det gledelige er at vi har fått flere positive henvendelser på forespørselen vår om å få stille ut bilder, fra gallerister som beklager at de dessverre ikke har noen ledig veggplass i høst. Vi har derfor stor tro på at vi kan komme sterkere tilbake neste år, og få en avtale som gjør at vi kan få til en skikkelig utstilling da.

Enn så lenge har vi gleden av å invitere dere til utstillingsåpning i vårt nettgalleri. Utstillingen åpner 1. desember på www.blanko.no/oslofotomaraton-utstilling-2011. Champagnen må du dessverre stå for selv, men inviter gjerne med deg noen venner. Vinnere vil bli annonsert, og juryen vil dele ut (mest) ros og (en smule) ris gjennom sine uttalelser. Vi håper du vil kose deg og bruke litt tid på å bevege deg rundt i denne utstillingen, som det tross alt er lagt en betydelig mengde blod, svette og tårer fra dere deltakere i å gjøre til virkelighet.

Velkommen!